Home » Företagare » Vår och VPS
Blommande vitsippor

Vår och VPS

I dag struntade jag i alla krånglande fraktbolag och tog en promenad på lunchen. Det var riktigt skönt även om det var mer mulet än soligt. Fast nu ljög jag visst lite, jag struntade inte alls i fraktbolagen, jag ringde och klagade på ett annat bolag innan jag gick ut. Undrar varför jag börjar känna mig som en gnäll-kärring???  😉

Jag skulle få ytterligare en leverans idag som lastades på lastbil kl. 8.30 i morse, när jag tittade kvart över tio så hade de precis skrivit att försändelsen skickades tillbaka till terminalen eftersom ingen hade funnits på plats för att ta emot det. Det var ren lögn eftersom jag varit inne hela tiden och jag brukar dessutom höra om en lastbil kör upp på gatan utanför. Antagligen hade de så mycket att göra så att de insåg att de inte skulle hinna sin runda och hoppade helt enkelt över några adresser. Tjejen jag pratade med i kundtjänst sa att hon kunde be dem att köra ut det i morgon men jag föredrar att hämta det själv på utlämningsstället, då behöver jag inte vänta på någon som inte kommer. Under eftermiddagen ringde de dock i från Eskilstuna och meddelade att de hade hittat mina kartonger så nu ska de komma i morgon- tror vi på det???

Annars håller jag på att förbereda inför helgens teorikurs samt för nyhetsbrevet som ska skickas ut på söndag. Grundmaterialet till teorin har jag klart men det är alltid en del att göra ändå. Nu har jag dessutom bytt Officeprogram på min vanliga dator men inte på den bärbara som jag har på teorin så jag måste fixa det också.

Maken håller på att testa en VPS-lösning som vi funderar på att lägga över webbsidan till så småningom. Det är ett sätt att få snabbare laddningstid av sidorna samt att vi själva sätter upp brandväggar och annat skydd. Nu passar han på att skriva en anvisning om hur man går tillväga för att sätta upp den eftersom ingen av oss kommer att komma ihåg det om ett år om vi skulle behöva göra om det då. Så vart eftersom han skriver så testar jag att utföra det enligt hans anvisningar. Inte nog med att vi då testar att han har skrivit rätt, jag lär mig också en hel del på köpet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.