Home » Hund » Årets första bad!
Hunden Astra ligger vid strandkanten och tittar ut över Mälaren

Årets första bad!

Usch- jag har inte känt mig så pigg på sista tiden, det har varit jobbigt att andas och så kliar det så förbaskat överallt i pälsen! Matte envisas med att bada mig, hon säger att det ska minska klådan men det tycker jag nog inte att det gör… jag blir ju bara blöt istället! Fast snäll som jag är så går jag alltid och lägger mig i husses säng efteråt  😆 . För om matte tycker att det är bra att min päls blir blöt, så måste det väl vara bra att husse också blir blöt när han går och lägger sig- eller?!

För några dagar sedan fick jag åka till veterinären och hon fick bland annat lyssna på mina lungor. Hon sa att de inte hördes alls och det var tydligen inte så bra för hon skickade in mig raka vägen till ett annat rum. Där fick jag lägga mig på ett bord, husse och matte fick hålla i mig och så tog de kort på mig. Fast både husse och matte fick ha konstiga kläder på sig och det brukar de aldrig ha hemma när matte tar kort på mig, märkligt?! Veterinären sa att jag var sjuk och att jag skulle äta någon medicin- jaha du, tänkte jag, det ska vi nog bli två om. Fast jag räknade ju inte med att det var matte som skulle ge mig den, hon är ju så förbaskat envis så tillslut råkar ju tabletterna bara åka ner i halsen när jag måste svälja  😕 .

I helgen hade vi besök av mattemor och stora lill-husse och E, det var kul men jag orkade inte busa med dem. Det räckte med att jag kom och hälsade på dem när de kom. Dessutom har jag fått åka med husse och matte på lite korta utflykter och det är alltid kul! Vi var bland annat till Lövudden och Johannisberg och där har bävern varit framme ordentligt. Vi gick samma stig för en vecka sedan och då stod trädet fortfarande upp, men nu hade det ramlat.

Bäver-fällda träd

Men så gjorde jag något som både husse och matte höll på att ramla baklänges när de såg- jag klev i vattnet vid hundbadet och gick ut så att jag blev blöt långt upp på benen!  😆  Jag har alltså badat för första gången i år! Dessutom var det helt frivilligt!!!  😮

Astras första bad i Mälaren detta år

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.