Home » Katt » Arga katter får rivet skinn…
Katten Stina sover ihoprullad

Arga katter får rivet skinn…

… fast i det här fallet är det jag som har fått rivet skinn  🙄 .

Stina som har mycket vitt i sin päls har alltid fällt stora mängder hår, jag tror att jag har läst någonstans att katter med vit päls ofta gör det. I höstas fick vi ta över en påse torrfoder från äldste sonens katter och den maten passade tydligen bättre för Stina. Hon blev mycket bättre i pälsen och vi slapp ha vita högar med hår överallt där hon brukar ligga. Men nu går det mot vår och hon har börjat fälla igen och det är inte små mängder direkt!

Så idag när hon kom klivande över mitt tangentbord bestämde jag mig att borsta henne, vilket inte brukar vara speciellt populärt. Jag började med att muta henne med lite torrfoder men hon var redan misstänksam mot mig, så när jag började borsta protesterade hon förstås. När hon märkte att det inte räckte med att fräsa åt mig så tog hon till med klor och tänder också. Så lätt ger jag inte upp, hon blev borstad och jag sitter nu här med åtskilliga klös- och bitmärken i min hand. Hoppas bara att de inte blir infekterade som har hänt vid några tidigare tillfällen!

Nu ligger Stina bakom soffan och surar medan både Piffi och Tessan ligger bredvid mig i mitt arbetsrum 😉 . Stina hoppas väl på att husse kommer hem snart och ger henne mat- för matte är det bäst att man håller sig borta ifrån!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*