Home » Hund » Astra protesterar mot de nya matvanorna
Hunden Astra får sina eksem insmorda

Astra protesterar mot de nya matvanorna

Nu är det faktiskt min tur att få göra min röst hörd, det var länge sedan jag hade möjlighet att yttra mig här!

Matte har köpt ny mat åt mig som hon tycker att jag ska äta- men jag väntar helst tills jag är riktigt hungrig för den är inte överdrivet god precis. Hoppar jag över några måltider så händer det faktiskt att hon kryddar maten med lite ost och några gånger har jag faktiskt fått lite smulade köttbullar på! Men min mage är inte heller så förtjust i maten, det som kommer ut där bak är liiite väl löst. Så husse och matte har börjat prata om någon ny mat igen men det verkar vara lite problem med att hitta någon sort som kan passa mig. Men jag har faktiskt flera förslag! Antingen så får jag lever kokt i gräddsås, köttbullar eller åtminstone min gamla mat igen. Fast det är väl ingen som lyssnar på min åsikt förstås 🙁 .

Men matte är snäll som pysslar om mig varje kväll i alla fall. När vi har varit ute går jag in i sovrummet och står och väntar på att hon ska komma dit. Så fort jag ser henne i dörröppningen hoppar jag upp i sängen och börjar bädda runt alla täcken och kuddar. Jag förstår inte att husse och matte kan ha täckena ligga platt på hela sängen, de ska ju antingen ligga i en stor hög eller allra helst på golvet.   😆

När sängen är i ordning så lägger jag mig ner och matte ger mig astmamedicinen. Sedan börjar den sköööna stunden. Hon tvättar rent alla mina fläckar som jag inte har någon päls på längre och sedan smörjer hon in dem med en kletig salva. Faktiskt får hon smörja under svansen också numera, jag har förstått att hon tar det så försiktigt så jag ligger kvar och låter henne hålla på.

Men jag har fått ett nytt ställe där eksemen blommat upp och det är på insidan av ena bakbenet. Matte blev inte så glad när hon märkte att jag låg och slickade febrilt på det så jag har fått lova henne att jag inte ska slicka mera. 😉  Hon säger att det är bättre att hon får tvätta rent med sin bomullstuss istället. Men det är ett väldigt knasigt ställe för henne att komma åt, så hon tippar mig över på rygg i sitt knä! De första gångerna ville jag inte riktigt vara med, en så konstig ställning… men det visade sig faktiskt vara rätt skönt ändå.

//Astra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.