Home » Hund » Astras födelsedag och val av ny hund
Nosen syns över soffkanten på hunden som sover

Astras födelsedag och val av ny hund

I dag skulle Astra ha fyllt 11 år men så blev det ju inte… Det är fortfarande tomt och saknaden är stor även om livet förstås fortsätter ändå.

Det är många som frågar hur vi har tänkt oss, ska vi köpa ny hund eller inte? I så fall när? Vilken ras?

Jo, vi ska skaffa oss en ny hund men vi vet ännu inte när och vi vet inte heller riktigt vilken ras det blir. Först måste vi ju enas om vilken ras vi båda vill ha, därefter kommer vi att leta efter en bra uppfödare och sedan gäller det ju också att den uppfödaren har valpar på gång. Så svaret är att det blir nog tidigast i sommar men det kan dröja längre också.

Vi har några raser som vi har funderingar på så jag kollade på Agrias sida ungefärliga försäkringspremier för de raserna. Kostnaden för en försäkring speglar trots allt hur pass sjuklig en ras är och några ligger rätt högt så där kommer vi nog att avfärda dem från vår lista.

För att få ut en storlek på premien måste man fylla i sitt personnummer vilket fick till följd att en av Agrias säljare ringde upp mig och undrade om jag hade problem med att teckna försäkring hos dem.  😉  Eftersom vi hade Astra försäkrad hos dem så hade de mitt telefonnummer. Jag försäkrade att det inte alls var något fel på deras webbsida utan att vi kollade premier på olika raser. Han blev glatt överraskad och konstaterade att det inte var så vanligt att blivande hundägare gjorde så, de flesta köpte en hund och började sedan fundera på försäkring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*