Home » Hund » Att lyckas få hunden att släppa på Loss
Man sitter med sin hund i soffan
Du och jag husse!

Att lyckas få hunden att släppa på Loss

Gösta tuggar gärna på dummyn, det visste vi redan innan vi tog över honom. Han har också gärna haft lite resursförsvar, har han lyckats ta en sak så vill han gärna behålla den. Är det dessutom någonting som vi inte vill att han ska ha så är det ännu svårare att få honom att släppa det. Han märker ju förstås på oss att vi hemskt gärna vill ha prylen och då måste den vara värd en massa, alltså tänker han behålla den. 😉

Vi har jobbat mycket med byten, du får en godis eller annan leksak så får jag din sak. Men jag har också varit noga med att han ofta får tillbaka den sak han hade först, bara vi har bytt några gånger. Kommer han med dummyn och ger den till mig så får han en godbit, men sedan kan jag slänga iväg dummyn direkt igen så att han får hämta den.

Godisväskan brukar han få hämta när vi ska gå ut för att sedan ge den till mig eller maken när vi är i hallen. Maken har inte haft några större problem med att få väskan ifrån Gösta, men med mig har han trilskats en hel del. Det har gjort att jag har fått haft godis i fickan för att kunna sträcka fram när jag säger Loss. Men nu tror jag att det börjar släppa lite för Gösta har fått vara med och undersöka vad som finns i godisväskan direkt när jag har fått den i min hand. Jag har spelat lite skådespel precis som man gör med små barn. -Åhh… titta vad kan det finnas i den här då??? Samtidigt som jag har stuckit ner både min näsa och Göstas nos i godisväskan. Ibland har jag ju dessutom lyckats ”hitta” en extra god godisbit i väskan som vi har plockat upp tillsammans.

Allt det här har gjort att han numera är rätt duktig på att lämna av saker- för det mesta! Maken höll i kväll på att plocka fram de kläder han skulle packa ner inför morgondagens resa. Medan han var iväg för att hämta något annat passade Gösta på och tog ett par av strumporna som låg på bordet. Dem kom han stolt med till mig, precis som att han ville visa – titta vad jag har! Naturligtvis försökte jag byta mot det godis jag hade i fickan, men se det passade inte! Strumporna var allt värda betydligt mer än så! Men när jag gick till frysen och plockade fram BURKEN som fortfarande innehåller några leverbitar som jag torkade till Astra, då släppte han strumporna på en gång!  😛 För den burken kommer bara fram ibland och då är det fest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*