Home » Boktips » Boktips #2
Bok Kontaktkontraktet av Eva Bodfäldt

Boktips #2

Kontaktkontraktet av Eva Bodfäldt
(Bodfäldt Education 2016)

Utan glädje kommer vi ingenstans i samvaron med våra hundar. Utan kunskap om vad vi själva behöver göra kommer vi inte heller någonstans. Min syn på hundträning bygger på att vi utvecklar relationen med hunden utan att använda kommandon. Dem lägger vi till först senare, när vi byggt upp en trygg och glädjerik grund. Därför handlar den här boken, i motsats till många andra, inte i första hand om kommandon, utan om vilka alternativ vi har för att skapa en varm, ansvarsfull och tillitsfull samvaro med hunden.

En bok som jag verkligen vill lyfta fram, både till nyblivna hundägare och till dig som har haft hund ett tag, är Kontaktkontraktet av Eva Bodfäldt.

Det är en bok som jag vet att många har läst, men Eva har precis släppt 3:e upplagan av denna populära bok. Jag har alla tre varianterna av den i min bokhylla och jag måste säga att den tredje upplagan är betydligt bättre än de andra två (även om de också är bra). För varje upplaga har Eva Bodfäldt skrivit om boken så den ges inte bara ut som nytryck.

I denna tredje upplaga har hon helt tagit bort hur man lär hunden att sitta och ligga och istället fokuserat på belöningar och belöningssignaler. Hon har också lagt till kapitel om lekens betydelse samt om ensamhetsträning.

Hela boken är lättläst, den genomsyras av glädjen att jobba med sin hund men samtidigt så backar inte Eva för att beskriva de gånger då hundar hon har tränat inte alltid har passat in i mallen.

Slutsats: Det här är en bok som borde finnas hemma hos varje hundägare! Den bör också läsas av alla i familjen, inte bara av den som är mest intresserad. Och svaret på frågan jag ställde mig innan jag köpte boken- ”Är det värt pengarna eftersom jag redan har de andra två upplagorna”? Definitivt JA!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.