Home » Boktips » Boktips #5, Vad säger katten?
Kattbok av Ylva Stockelberg

Boktips #5, Vad säger katten?

Vad säger katten? En bok om katter och kattbeteende av Ylva Stockelberg (Hemmets Journal och Egmont Publishing 2016)

Vad vill katten när den jamar? Varför vill den inte gå på lådan? Ska jag skaffa en kompis till katten? Dessa och många andra frågor får du svar på av Hemmets Journals kattexpert Ylva Stockelberg i ”Vad säger katten?”.

Det här är en lättläst bok för den som funderar på att skaffa katt eller är en relativt nybliven kattägare. Det är en bok som bygger på frågor & svar-principen vilket gör att den som söker djupare förklaringar blir besviken.

Men du som inte har haft katt så länge eller för barn i mellanstadieåldern är detta en guldgruva att få mer insikt om varför katten gör på det ena eller andra sättet.

Ylva har samlat 240 frågor och svar i boken, de är indelade i 26 olika kapitel vilket gör det lättare att hitta och gör att boken fungerar bra som uppslagsbok när du stöter på något problem som du vill ha svar på.

Både jag och maken har läst boken och vi var rörande överens om att vi båda hade hittat ett och annat som vi inte riktigt visste tidigare, trots att vi har haft ett flertal katter under många år. Men det var också många bitar som vi definitivt kände igen och direkt kunde överföra på våra katter. Vi var också överens om att vi gärna hade läst lite mer om bakgrunden till kattens olika beteenden än vad som ryms i denna bok.

Slutsats: En bra och lättläst bok om katter och olika problem som du som kattägare kan stöta på. Den passar främst till en relativt nybliven kattägare eller till barn i mellanstadieåldern. Vill du ha mer information om de bakomliggande orsakerna till kattens beteenden så är det inte denna bok du letar efter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.