Home » Företagare » Bra att ha intresse för många vitt skilda ämnen
En del av FASS webbsida

Bra att ha intresse för många vitt skilda ämnen

När jag var yngre tyckte jag att min kunskap var spretig- jag var (och är fortfarande) intresserad av en mängd olika ämnesområden och jag hade svårt för att koncentrera mig på några få. Mina lärare på gymnasiet tyckte många gånger att jag var jobbig som alltför ofta ställde frågor gällande saker utanför det avsnitt vi gick igenom. Antagligen är det en del av förklaringen till att jag trivs bättre som egen företagare istället för som anställd, jag behöver numera inte alltid syssla med samma sak hela dagarna.

Min karriär inom yrkeslivet (om man nu kan kalla det för karriär) har definitivt inte varit spikrak, även där har jag prövat på många olika yrken. Jag har jobbat inom vården, som maskinist på värmekraftverk, på Skatteverket, inom handeln, som IT-tekniker, som teknisk skribent, inom restaurangbranschen och numera som egen företagare inom husdjursområdet och som skribent och översättare. Jag har säkert glömt räkna upp några av mina anställningar. 😉

Numera inser jag att det är bra att ha en bred kunskap, det gör att jag t.ex kan ta översättningsjobb som rör vitt skilda områden. Jag har översatt allt ifrån tv-program om skateboardåkare till online-sidor för finansvärlden. Just nu har jag tydligen hamnat i facket för läkemedel då jag har fått några återkommande uppdrag att översätta och korrekturläsa bipack-sedlar och journalanteckningar inom vården. Så just nu sitter jag med näsan i FASS…  😀

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.