Home » Hund » Den jobbiga delen med att ha djur
Hundkompisarna Astra och Lucas i snön
Astra och Lucas busar i snön

Den jobbiga delen med att ha djur

Att vara djurägare innebär att ha ett stort ansvar över en annan individs liv. Oftast är det bara positivt, det finns massor av forskning som visar hur bra vi människor mår av att umgås med djur. Men ibland kan det vara negativt, det kanske innebär mer jobb än vad man egentligen klarar av, hunden eller katten kanske inte beter sig så som man hade förväntat sig eller så är det något annat som bekymrar en.

Men något som vi i princip aldrig kommer ifrån är att vi också måste hantera djuren när de blir sjuka och när vi tillslut måste fatta avgörandet att det är dags för dem att somna in för gott. Visst händer det att djuren förolyckas och dör utan att ägaren kan bestämma över det, men i det flesta fallen så måste vi som ägare faktiskt ta ett beslut. Det är svårt, fruktansvärt svårt! Inte blir det lättare heller bara för att man har varit med om situationen tidigare.

Jag pratade med Lucas matte idag och de befinner sig just nu i den svåra situationen, när är det dags att låta veterinären ge honom den sista sprutan? Lucas är 8 år har fått tarmcancer, han får mediciner som kan hjälpa ett tag men ingen vet för hur länge. Hans matte konstaterade att när hans dåliga dagar är fler än de bra dagarna då är det nog dags.

Just nu inser jag att ledet av Astras hundkompisar glesnar mer och mer…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.