Home » Hund » Det är så tomt här hemma…
Hunden Astra ligger på toppen av snöhögen

Det är så tomt här hemma…

Det gör så ont i både själen och kroppen av sorg… vår Astra fick somna in för gott i dag. Hon blev inte riktigt 11 år gammal, det fattades några månader.

Vi har haft många stunder tillsammans, tillfällen då jag har slitit mitt hår i förtvivlan, gråtit över jobbiga situationer men inte minst massor av roliga upptåg, mysstunder, långa skogspromenader och glädjestunder då vi båda var på samma ”jobbhumör”. Att faktiskt ha lyckats med att lära denna fruktansvärt envisa dam alla de tricks hon kunde, att känna hennes tillit och veta att hon faktiskt litade på mig i många situationer där hennes instinkt sa att hon borde reagera på ett annat sätt, det har varit stort! Hon har varit en familjemedlem som har haft en självklar plats i vår familj och våra hjärtan.

Alla djurägare vet att den dagen då vi måste fatta det fruktansvärda beslutet kommer att komma, ändå försöker vi att glömma det och skjuta bort tankarna på det jobbiga. Vi har sett att denna dagen närmade sig, vi har sett att Astra efter sin kraftiga lunginflammation i våras aldrig fick tillbaka sin fulla ork. Men vi har ändå kämpat och hoppats att med hjälp av olika behandlingar och mediciner kunnat skjuta på den oundvikliga dagen. Till slut gick det inte längre, hennes kropp började säga ifrån mer och mer. Trots kraftig antibiotikabehandling slog det upp nya sår och eksem, snön och kylan gjorde det svårt för henne. Hon som alltid älskade vinterhalvåret och gärna lade sig högst upp på den största snöhög hon hittade, hon som vände nosen rakt mot vinden och njöt medan vi stod bredvid och frös. Hon ville till slut inte gärna gå ut när det fastnade snö mellan trampdynorna eftersom det gjorde ont att gå. Då visste vi att det var dags att släppa taget- även om det gör fruktansvärt ont!

Ditt koppel hänger på kroken, din favoritleksak- den röda pyramiden står på vardagsrumsgolvet och dina matskålar står framme… En dag måste vi plocka undan dem, men inte just nu…

När vi hämtade Astra hos uppfödaren

När vi hämtade Astra hos uppfödaren

Första veckan hemma

Första veckan hemma

Amber och Astra, bägge ca 6 månader gamla

Amber och Astra, bägge ca 6 månader gamla

Husse får hjälp att gräva upp ett träd

Husse får hjälp att gräva upp ett träd

Njuter av friheten och blåsten på Gotland

Njuter av friheten och blåsten på Gotland

Hon kunde konsten att koppla av!

Hon kunde konsten att koppla av!

Alltid nyfiken och villig att undersöka nya platser

Alltid nyfiken och villig att undersöka nya platser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.