Home » Hund » Det livsviktiga vattnet
Snygga och praktiska vattenflaskor till hunden

Det livsviktiga vattnet

Alla levande varelser har behov av vatten, utan det skulle vi inte överleva. Nu när det är varmt behöver vi mer vatten än vanligt och det gäller även våra hundar.

Hundar flåsar och flämtar för att reglera kroppstemperaturen, saliven kyler de ytliga blodkärlen på tungan som i sin tur kyler blodet i kroppen. Men denna process innebär också att hunden snabbare blir uttorkad om den inte kompenserar  genom att dricka mer vatten. Har du en valp eller en liten hundras så går uttorkningsprocessen dessutom snabbare än hos en större hund.

Se därför till att du alltid har med dig vatten ut till din hund. I dag finns det många smidiga vattenflaskor som hunden kan dricka direkt ur, t.ex Longpaws flaskor som dessutom håller vattnet svalt eftersom det också är en ståltermos.

Vill du istället ha praktiska vattenskålar med dig finns Outwards vikbara skålar i snabbtorkande nylon. De finns dessutom i många läckra färger. Praktisk vattenskål till hunden

Har du en hund som gillar frisbee? Till dig finns en smart allt-i-ett skål och frisbee. Den används som en frisbee och när hunden behöver dricka viker du enkelt kanterna åt andra hållet och vips så har du en vattenskål! Boxer dricker ur Throwbowl, kombinerad frisbee och vattenskål

Men tänk också på att hundar kan dricka för MYCKET vatten också! Speciellt de hundar som älskar att vara i vattnet kan ha en tendens till att dricka mer än vad som är nyttigt. Då kan de drabbas av vattenförgiftning istället.

Vill du veta mer om hundar och hur mycket vatten de behöver? Läs då ”Hur mycket vatten behöver hunden?”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*