Home » Hund » Dirigeringsträning
Golden retriever apporterar en dummy

Dirigeringsträning

Nu är hösten här på allvar, kallt och blåsigt och vi har haft frost flera nätter i rad. Alla sommarblommor är inplockade, tomater och gurka är skördade och plantorna ligger på återbruket. Vi har också lyckats plocka alla plommon så nu är frys och syltburkar fulla. Bortsett från lövräfsning så behöver vi nog klippa gräset en sista gång, bitvis är det rätt långt så det får bli någon av de närmsta dagarna.

Träningen med Gösta fortsätter, sista tiden har jag tränat rätt mycket koppelgående med honom. Han har haft så otroligt bråttom, speciellt på vissa sträckor så att han nästan har släpat på mig och så vill vi inte ha det. Stanna, stanna och återigen stanna så fort kopplet spänns så nu börjar han komma tillbaka till en bättre följsamhet. Jag kan behöva påminna honom genom att stanna några gånger i början av promenaden så fungerar det bättre.

Den uppätna vanten har också kommit ut- tack och lov! Det tog 2,5 dygn så jag började allt bli lite orolig att den hade fastnat någonstans men eftersom han verkade må bra så var det bara att vänta.

För några dagar sedan var jag i väg till Johannisberg för att träna på apportering, men tydligen hade flera andra hundägare tyckt att de skulle ta sin promenad just där, för så många hundar har jag nog aldrig sett där en vanlig vardag. Gösta blev lite störd av att ha koll på dem samtidigt som han skulle jobba, vilket märks på filmen då jag är tvungen att upprepa ”ut” för att han ska ge sig iväg. Dessutom hade han också jätte-störningen Mälaren i bakgrunden, han ville bra gärna springa dit! Vi avslutade träningspasset med att han fick bada och en förbipasserande dam med tibetansk terrier blev alldeles förfärad när hon såg honom i det kalla vattnet! Jag försäkrade henne om att det var det sista vi gjorde innan vi åkte hem till värmen igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.