Home » Hund » En blöt och en torr hund
Golden retrievern Gösta och Berner sennen Melissa

En blöt och en torr hund

Nu har sommarvärmen kommit tillbaka, skönt tycker många människor men jobbigt tycker en del hundar. Melissa tycker inte alls om värmen, men hon har samma tjocka päls som Astra hade. Precis som Astra så tycker inte heller Melissa om att bada så medan Gösta glatt slängde sig i Mälaren så satt Melissa på land och undrade om han inte var riktigt klok! Det räckte gott och väl att hon blev blöt när Gösta skakade ur pälsen!

Det märks att det är jobbigt att simma ut och hämta dummyn, han är rätt trött efter ett par omgångar. Men han är så ivrig i vattnet att han får kallsupar men det är nog något han lär sig med tiden antar jag. I vattnet är han duktig på att komma in fint med dummyn, det är värre på land. Där tuggar han fortfarande gärna på den och emellanåt tar han något ärevarv också.  😉  Men vi fortsätter att jobba på många korta sträckor så att han inte ska hinna tugga innan han lämnar över, det ska nog gå att träna bort det också.

Han har blivit ordentligt hemmastadd här nu, nu börjar tonåringen titta fram mer och mer… Måste ju bara prova om det är okej att ta det som ligger på köksbänken eller om husse bli arg när jag kommer släpande på hans täcke! I går fick jag min utskrivna resultatrapport levererad i flera mindre bitar, den hade ju bara legat på skrivbordet och skräpat  🙄 Det värsta är ju bara att han är så jäkla charmig så det är svårt att säga ifrån.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*