Home » Hund » Endast två promenader- till postlådan!
Katt sitter i en stor kartong

Endast två promenader- till postlådan!

Ute har mörkt lagt sig, ja så mycket det nu kan i en större stad, och termometern visar på – 18 grader. Jag har bara varit ute två gånger i dag, bägge gångerna till postlådan tio meter bort! Det är en ny tillvaro som fortfarande känns konstig, minst tre rejäla promenader per dag oavsett väder är ju normalt, eller …

Alla invanda rutiner som hundägare är plötsligt borta, nu är vi ”bara” kattägare. Katterna vill också ha uppmärksamhet och mat så helt tomt är det ju inte, men de kommer lite mer på sina villkor. Har vi varit hemifrån en stund kommer de bara och hälsar om de är hungriga, annars får vi leta upp dem och ge dem en klapp. Astra kom ju farandes så fort hon hörde nyckeln i dörren (oftast…).

Allt praktiskt som ska fixas… Astras försäkring, hennes registreringar hos Jordbruksverket och SKK ska avslutas. Det känns tungt, men måste göras. Än så länge har vi inte förmått oss att ta bort hennes matbar, hennes torkhanddukar eller täcke, det får komma tids nog.

Vi har fått fint stöd av släktingar, grannar och hundägare i vår närhet som kramar om och tröstar oss, det känns skönt! Tack allihop!

Maken har varit ledig över alla helger (ja- faktiskt!) och började jobba först idag. Vår dotter som har bott hos oss sedan hon kom hem från Australien i slutet av november har nu åkt vidare till London där hon och pojkvännen kommer att bo och jobba ett tag.

När jag nu har ”fått” en massa tid över, tid som jag tidigare lade på Astra, kommer jag att fokusera ännu mer på företaget. Jag har så mycket idéer som jag vill förverkliga och det gäller att passa på nu innan vi blir hundägare igen, för en hund kommer det att bli så småningom. Vilken ras det blir har vi ännu inte bestämt, men att leva utan hund vill varken jag eller maken göra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.