Home » Hund » Får man kampa med sin hund?
Hunden Gösta leker med en plastkruka

Får man kampa med sin hund?

En av mina kursdeltagare frågade om min åsikt när det gällde att kampa med hunden eftersom hon hade läst en bok där det stod att man definitivt inte skulle göra det.

Som vanligt beror det först och främst på vilken hundindivid man har, det finns säkert vissa som mår bättre av att inte göra det, men rent generellt så ser jag inget som helst problem med att leka genom att kampa. De allra flesta hundar tycker att det är ett väldigt roligt sätt att få leka på, först få jaga leksaken för att sedan få kampa om den en stund. Ibland vinner jag kampen och ibland vinner hunden… Varför ska vi förbjuda dem att ha roligt tillsammans med oss?

Däremot bör man vara uppmärksam på om det blir för intensivt och om hunden varvar upp för mycket, men det gäller ju egentligen all typ av lek. Lek tillsammans (istället för att bara kasta iväg en boll) en stund och varva sedan ner tillsammans också. Då lär sig hunden att vi både leker och är passiva ihop.

Nu börjar det bli mörkt på kvällarna och nästa vecka är det avslutning för de grupper som har kvällskurser. Eftersom det inte är någon belysning på gräsplanen där jag har mina kurser så går det inte att vara där på kvällstid senare under hösten.

I kväll var Gösta och husse med på Kontakt och vardagslydnad 2, det har varit några tillfällen då husse har varit borta och då har Gösta fått vara hemma istället.

Nu har Gösta börjat förstå att han kan fokusera och jobba med husse fast matte är lite längre bort. Tidigare så kollade han efter mig hela tiden när jag instruerade alla andra och husse fick jobba hårt för att få någon uppmärksamhet överhuvudtaget.  😉

En helt annan sak- kommentarsfunktionen fungerar inte på bloggen just nu. 😥  Jag ser att det har lämnats kommentarer men varken själva kommentaren eller personen visas, det är bara helt blankt. Jag har kontaktat supporten så får vi se om vi lyckas lösa det hela. Så har din kommentar inte blivit publicerad så beror det inte på att jag har raderat den!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*