Home » Hund » Fel ras?!
Golden retriever jagar sork

Fel ras?!

Jag trodde att vi hade skaffat oss en retriever, alltså en hund som skulle gilla att apportera saker till oss. Men jag börjar misstänka att Gösta är en Jack Russel eller möjligtvis en Svensk-dansk gårdshund, visserligen en aning för stor- men ändå! Han har nämligen upptäckt ett nytt intresse- att jaga sork!

Här där vi bor finns det gott om allmänna områden där det mest växer högt (o)gräs och sly och där kan Gösta plötsligt tvärstanna. Sedan står han helt fokuserad med blicken mot marken och ofta har han dessutom huvudet lite på sned som om han lyssnade efter något. Efter en liten stund gör han ett skutt framåt och kör ner nosen i backen innan han febrilt börjar gräva. Så en vacker dag ger jag mig sjutton på att han dyker upp med en sork i munnen.  🙄 Jag vet inte riktigt om jag skulle tycka att det var lika roligt…

Nu har vi fått tillbaka det vanliga höstvädret igen med slask. Det innebär att Gösta får ta omvägen via duschen varje gång som vi har varit ute, han är otroligt smutsig (även när han inte har grävt). De första gångerna var det lite läskigt att behöva gå in där tyckte han, dessutom ville jag ju att han skulle röra på sig så att jag kunde duscha alla tassar utan att behöva kliva in i duschen själv. Till Astra lade jag alltid några godbitar på toalettlocket som hon fick ta när hon var färdigduschad så jag gör detsamma till Gösta. Men det jag inte riktigt tänkte på första gången var att en kattlåda också står i badrummet, vilket gjorde att när jag sa Varsågod så var Gösta på väg att sticka ner nosen i den istället! 😕 Men nu har han lärt sig att den får han inte röra utan det är godbitarna som är hans.

Men jag tror nog att vi har det säkraste badrummet i hela stan, det är nog ingen annan som har en säkerhetskedja på badrumsdörren! Visserligen sitter den på utsidan av dörren men ändå… Vi har två ställen där vi har kattlådor, en i lilla badrummet och en i en skrubb. Vi satte dörrstoppar under bägge dörrarna när vi fick hem Gösta eftersom han ju gärna ”städade” kattlådorna. Men den in till badrummet kom han snabbt på att den gick att putta på så då var det ju raka vägen in. Så nu sitter det alltså en säkerhetskedja på dörren och den kan han INTE öppna!

Säkerhetskedja på badrumsdörren stoppar hunden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*