Home » Hund » Golfbana eller sandlåda?
Golden retrievern Gösta ligger i sin sandlåda

Golfbana eller sandlåda?

I princip alla hundar gillar att gräva och de behöver också få utlopp för det. Astra grävde gärna ner sig någonstans när det var varmt på sommaren så vi byggde en sandlåda till henne. För hennes del behövde den inte vara så stor, hon grävde en grop i sanden där hon sedan snurrade ihop sig och lade sig. Den sand som hon hade grävt fram var ju lite fuktig och betydligt svalare så hon tyckte att det var skönt att ligga där.

Med Gösta har vi snart lyckats att anlägga en golfbana i trädgården, 😕 det finns en mängd hål här och var i gräsmattan. Det gäller att se upp var man sätter fötterna så man inte lyckas kliva snett i ett hål! Varje gång vi ser att han gräver så tar vi med honom bort till sandlådan istället, där vi ”hjälper till” att gräva för att han ska tycka att det är roligare att vara där.

Men för honom så är sandlådan i minsta laget och vi vill ju inte gärna att han gräver sig ända ner till dräneringen så till våren får vi nog bygga ut den litegrann. Men det märks att det tar på krafterna när han gräver för efter en stund är han helt slut.

Golden retriever och varningsskylt

Konstigt med en skylt i skogen tycker Gösta!

Just nu tycks det vara mycket arbeten på gång runt omkring där vi bor, det grävs för ledningar och det avverkas i skogen. Det innebär att det plötsligt står en varningsskylt på en plats där det inte har funnits något tidigare och det gör att Gösta blir väldigt misstänksam. De första gångerna vi stötte på en sådan skylt ville han helst gå en stor omväg, nu kan han gå förbi men är väldigt uppmärksam på skylten.  Vem vet- den kan ju kanske hoppa fram och säga BU!  😛

Hittills har vi inte sett några Halloween-typer och det är nog tur för de kan ju faktiskt skrämmas på riktigt.

2 comments

  1. Nässla hamnar i trans när hon gräver, det skulle kunna falla en bomb bakom henne och hon skulle nog inte ens reagera.. Vilket gör det omöjligt att bryta när hon väl börjar också :O

  2. Haha… då har ni golfbane-varianten alltså! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.