Home » Företagare » Grrr… fraktföretag
Lastbilar på trafikerad väg

Grrr… fraktföretag

Som företagare är jag beroende av att både få och skicka paket men alla fraktföretag tycks tro att alla deras kunder är storföretag där det finns en speditionsavdelning som bara sysslar med frakter och som är bemannad mellan 8-17 alla dagar.

Det går så bra att följa leveranserna i bolagens system där det också står att din leverans kommer xx april mellan kl. 8-17.00. Det innebär att jag måste vara på plats hela dagen eftersom jag inte har någon aning om när de dyker upp. Tidigare när Astra levde så var jag ju tvungen att gå ut med henne några gånger under denna tid vilket resulterade i att jag ibland missade att de var här. Ibland hade jag en sådan tur att grannen hade sett att jag inte var på plats så att de kunde kvittera ut paketet istället.

Men det händer också alltför ofta att leveransen inte alls dyker upp på utsatt dag och då har jag alltså väntat i onödan samt att jag måste vara på plats nästa dag också ifall de skulle komma då.

Med alla dessa IT-system så borde fraktfirmorna kunde säga åtminstone inom vilka 2-timmars perioder de kommer. Den här veckan fick jag en del av en leverans i går, men de hade lyckats lasta några paket fel så de kom idag. Och en annan leverans som skulle komma i dag har inte dykt upp så den kommer kanske i morgon, då jag förövrigt inte är på plats eftersom jag har annat för mig. SUCK!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.