Home » Hund » Hund igen…
Lagottohane- Lukas

Hund igen…

… åtminstone för en halv dag. Jag har varit hundvakt åt Lucas som jag var dagmatte åt för flera år sedan. Han var så glad att få komma in igen så direkt när jag knäppte av honom kopplet for han in i huset för att leta reda på Astra så att de skulle kunna busa. Det var exakt samma rutin han hade då han kom hit till mig på morgnarna tidigare. Men nu hittade han ingen Astra trots att han letade överallt  🙁 . Dörren till uterummet stod öppen och han nosade extra intensivt på den plats där Astra ofta fick sin mat när hon var där ute. Där har ju inte hennes doft blivit bortstädad än eftersom vi knappt har använt uterummet förrän nyligen.

Men det märktes att han dels har blivit äldre och dels att han inte mår riktigt bra, det var inte riktigt samma fart på honom som tidigare. Som jag skrev om i mars så har han fått tarmcancer och får medicin mot det.

Katt gömmer sig på kökssåpet

Piffi längst upp på köksskåpet

Våra katter reagerade på att han kom infarande, alla på sitt sätt. Tessan som alltid ska ha ordning på saker och ting vankade fram och tillbaka för att hela tiden ha koll på var han var någonstans. I det fallet fick vi hålla koll på att Lucas inte råkade illa ut för hade Tessan tyckt att han blev för närgången så hade hon definitivt klöst till. Piffi insåg nog inte först vad som hände för hon låg i en stol i uterummet i godan ro ända tills Lucas precis passerade förbi henne. Så fort han var utom synhåll igen så tog hon ett skutt upp på köksskåpet och där satt hon och tryckte. Stina höll sig också undan till en början men sedan gick hon och lade sig i soffan och brydde sig inte nämnvärt, åtminstone inte så länge som Lucas höll sig på lite avstånd.

Två hundpromenader blev det också men nu har han gått hem till sig igen så nu får vi se när Piffi tänker våga sig ner i från skåpet.  😉

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.