Home » Film » Hundaktivering
Jack Russel Wilma jobbar med aktiveringsspel

Hundaktivering

Vi har haft sportlov här i Västerås denna vecka och även om vi inte har några skolbarn längre så brukar jag göra kursuppehåll åtminstone ena helgen i samband med ett skollov. Så förra helgen var Aktiveringsgruppen lediga men idag så körde vi som vanligt.

Efter bara några gånger vet hundarna precis vad som förväntas, så de kan knappt vänta på att de ska hinna innanför dörren. Men eftersom vi alltid väntar in allihopa och därefter kör en allmän genomgång så blir det automatiskt träning på att kunna koppla av en stund. Vissa hundar har inget större problem med det medan andra inte alls förstår vitsen med något så fånigt  😉 . Första gången var det lite gruffande och skällande på varandra när någon kom lite för nära, men nu vet alla att ingen är där för att bråka så då går det bra. Alltså precis som det brukar bli i en grupp som träffas några gånger.

Vissa hundar är ivriga att prova allt nytt medan andra är mer försiktiga av sig, det är alltid lika roligt när en hund tillslut vågar sig på ”den där läskiga saken”. Man ser glädjen lysa i ögonen på hunden då vi öser beröm över att den vågade. Sedan kan man bli förvånad över att den kaxiga hunden som inte backar för något plötsligt vägrar att klättra upp på trappstegen. Men även där gick det tillslut med mycket lockande och busande!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.