Home » Hund » Hundar som skäller på besökare
Påskdukning med roliga katt-äggkoppar

Hundar som skäller på besökare

Den här veckan har jag varit hemma hos två olika familjer som har samma problem, nämligen en hund som rusar fram och skäller på besökare. I bägge fallen beror det på att hundarna är lite osäkra och när barnens kompisar kommer inrusande så vet inte hunden riktigt vad den ska göra. Då springer den fram och skäller och skulle då besökaren vara lite hundrädd så blir hunden extra intensiv.

Bägge familjerna kommer nu att träna på att hunden inte får gå fram förrän den har slutat skälla och lugnat ner sig något. Den ena hunden är lite större så där kan ägaren själv hålla bort den, den andra hunden är lite mindre och har en förmåga att slinka runt benen så där kommer de att behöva koppla hunden varje gång någon kommer.

Att använda kopplet även inomhus är det många som inte ens tänker på men vill man träna hunden i att stanna någonstans är det ett utmärkt hjälpmedel även inomhus. Den mindre hunden springer gärna efter barnen in och ju mer de puttar hunden ifrån sig, ju mer hoppar och skäller den. Även där kommer kopplet väl till pass, när hunden har lugnat sig kan de vuxna kan ta den kopplade hunden och lugnt och stilla gå efter för att hunden ska få nosa på besökarna. Barnen har också fått i läxa att inte springa iväg och vifta åt hunden eftersom det stressar upp honom ännu mer, men barn är barn så det kommer de vuxna att behöva påminna dem om ett antal gånger.

Bägge familjerna är duktiga på att ge hundarna rejält med motion men den ena familjen kommer att lägga in betydligt fler mentala aktiviteter för att hunden ska få utlopp för sin energi. Dessutom har båda familjerna fått i läxa att låta hundarna få balansera på olika saker mer än de gör idag. En hund som känner att den har kontroll över sin kropp får ett betydligt bättre självförtroende och behöver därmed inte heller känna sig osäker så ofta. Så med ett bättre självförtroende och med en lugnare situation i hallen så kommer det att bli bra för alla parter.

I morgon ska jag ta mig tid att städa lite för att sedan plocka fram lite påsksaker. Inte för att vi är såna fanatiska påskfirare, snarare tycker jag att det blir mer vårlikt och jag blir glad av att gula och gröna prylar gör intåg i hemmet. Och kan man dessutom sätta en rolig touch på det hela med våra söta katt-äggkoppar så kan man inte låta bli att bli glad!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.