Home » Hund » Hundmöten
Hund sover i sängen

Hundmöten

I kväll fick Astra och husse följa med på min hundmöteskurs. Det märks att hon fortfarande känner sig betydelsefull att få jobba vid sådana tillfällen även om hon inte orkar lika mycket.

Husse brukar gå en liten vända med henne först medan jag samlar gruppen och pratar lite. När maken ser att jag börjar röra mig iväg med gruppen på vår gemensamma promenad så säger han till Astra att det är dags att börja jobba. Hon samlar då alltid ihop sig och börjar med målmedvetna steg närma sig min grupp och på lagom avstånd säger hon ett beskedligt Voff för att tala om att hon finns. Sedan kan hon cirkla runt alla hundar utan några som helst problem även om de skäller på henne. Är någon för stökig så svarar hon med några rejäla skall innan hon lugnt lufsar iväg igen.

Vid tidigare tillfällen har de när kurstiden närmar sig slutet avvikit från min grupp och gått en egen promenad i omgivningen, men det orkade hon inte med i kväll. När vi kom hem somnade hon väldigt gott i vår säng efter att ha fått sin medicin. En mycket viktigt och mentalt uttröttande kväll alltså!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.