Home » Hund » Husse och jag har jobbat i helgen
Hund har hittat ost på köksbänken
Aha! Där ligger ju osten som husse har gömt!

Husse och jag har jobbat i helgen

Matte säger att hon har jobbat hela helgen, men sanningen är faktiskt att det är JAG som har jobbat!

I lördags morse märkte jag allt att matte och husse tog fram sina ryggsäckar och att matte hämtade spårsnitslarna i skåpet. Jag såg också att husse tog fram mitt specialgodis, torkade grisknorrar, så då förstod jag att även jag skulle få följa med. Det var tydligen en sådan där dag när matte skulle lära andra mattar hur man gör när man spårar, så vi mötte upp fyra andra hundar på vägen.

Nemus, Jack Russel

Nemus, Jack Russel

Väl på plats i skogen blev alla hundar bundna i varsitt träd och deras mattar och min husse försvann för att lägga spår. Min matte var kvar hos oss och eftersom flera av de andra hundarna blev oroliga av att vara själva så fick hon försöka lugna dem lite. Själv låg jag bara och kollade på allt spektakel som de hade för sig. Eftersom matte var så upptagen med hundarna fick jag ju se till att ingen obehörig kom i närheten av oss, så jag sa i från när jag hörde några gå på stigen längre bort. De hörde nog mig för de kom aldrig upp dit där vi var. 😉

Greta, Bedlington terrier

Greta, Bedlington terrier

 

Husse hade lagt ett spår till mig, det var inte så långt men han hade några knepiga vinklar. Matte gick faktiskt med och tittade på oss när jag spårade och hon såg att jag tappade spåret ordentligt vid en vinkel, men jag tror att hon ursäktade mig eftersom jag ännu inte är helt frisk. De andra hundarna fick gå flera spår, men husse och jag tog bara några turer i skogen för efter några timmar var jag såååå trött. Jag grävde ner mig i mossan och där låg jag sedan till mattes kurs var slut. Ja, jag hann ju förstås äta upp husses ost som han hade på sin smörgås och så fick lilla Zimba klättra lite på mig. Han är ju valp och har ännu inte lärt sig hundvett så jag lät honom hålla på…

Tjalle, Jack Russel

Tjalle, Jack Russel

Zimba, Pomeranian/ Chihuahua

Zimba, Pomeranian/ Chihuahua

 

När vi kom hem åt jag lite mat innan jag somnade under bordet i uterummet, och där låg jag sedan och sov och sov och… Tillslut väckte husse mig ganska bryskt för han tyckte att jag MÅSTE gå ut och kissa innan det blev natt- SUCK!

På söndagen fick jag gå ut med husse igen eftersom matte höll på med en massa andra saker, hon skulle tydligen ha teorilektion för en massa valpägare. Hon packade in grejerna i bilen och åkte iväg. Eftersom jag fortfarande var väldigt trött sov jag större delen av dagen, husse försökte flera gånger få med mig ut men jag vägrade. När det sedan började bli kväll kom han igen och sa att vi skulle gå ner till lokalen för att se om matte började bli klar. DET kunde jag tänka mig, för att gå till lokalen brukar betyda att det händer något roligt!

Men väl nere hos matte visade det sig att husse hade ju glömt mitt godis?!  🙄  HUR hade han tänkt att jag skulle jobba då???? Som tur var hade ju matte ost kvar ifrån deras fika. Jag fick stänga dörrar, hämta saker och söka godis- nej, söka ost. Och det sistnämnda- söka ost, det var jag minsann riktigt duktig på! Jag hittade alla små ostbitar som husse hade gömt och som avslutning hittade jag hela osten på köksbänken också! Men matte hann dit före mig, så hon skar bara av en liten bit som jag fick.  😕 Med tanke på all energi jag har lagt ner hela helgen, tycker jag nog att jag hade varit värd en större bit av den osten!

//Astra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.