Home » Hund » Intensivt men roligt veckoslut
Katten Stina tittar yrvaket upp från en kartong
Öhh... väck mig inte! säger Stina

Intensivt men roligt veckoslut

Det såg ut som om våren äntligen var på väg men när jag vaknade idag så hade det börjat snöa igen. Det är jämngrått så det ser ut som om snöandet kommer att fortsätta ett bra tag till.  🙄 Jag vill ha lite värme nu- min värkande kropp skulle må bra av det!

Förra veckan blev intensiv, mannen åkte iväg på en kortare tripp till Göteborg och jag hade aktiveringskurs i torsdags. Gösta och husse brukar vara med på den men eftersom han var borta så fungerade inte det. Jag kollade om det var någon av sönerna eller deras respektive som ville ta med Gösta på kurs, men de var antingen upptagna eller hade inte lust. Däremot så ställde T. gärna upp och var hemma hos oss och aktiverade Gösta och katterna på hemmaplan, och det fick hon såklart göra.

För att Gösta skulle vara lite trött så passade vi på att träffa Shanti och hans matte på lunchen. Som vanligt blev det en kort promenad tillsammans först innan de fick rusa runt i trädgården. Efter nästan 1,5 timme låg bägge hundarna helt utslagna på gräsmattan. Det tar på krafterna att leka!  😉

Golden retrievern Gösta och Eurasiern Shanti delar vattenskål

Gösta och Shanti

På kvällen kom T. över och började busa med djuren medan jag försvann till min kurs. Då jag var klar senare på kvällen hade husse kommit hem så han och Gösta mötte upp mig inför kvällspromenaden. När vi var hemma igen slocknade Gösta direkt!

På fredagen åkte jag och Gösta till flygplatsen för att hämta dottern och hennes sambo som kom över från London. Direkt därifrån åkte vi alla och hälsade på min mamma, dit även ena sonen, hans sambo samt senare också maken anslöt. Gösta som gärna vill ha lite koll på allihopa fick inte en lugn stund, alltid fanns det någon som kunde klia honom bakom öronen. Dessutom vet han att han brukar få lite godsaker (sitt torrfoder) av min mamma så henne ville han ju hålla sig väl med!

Lördagen var lite lugnare även om det var en del folk som kom och gick så det var inte så långa stunder Gösta kunde sova.

I går på söndagen hade jag teorilektion och det innebär en del förberedelser så jag var och plockade saker i mina skåp. De skåpen vet Gösta att de innehåller en hel del spännande saker så han var med mig hela tiden för att sticka in nosen och kolla. Vid lunch fick jag säga hej då till dottern och åka iväg till min lektion. Gösta följde senare med husse då han skjutsade dottern och hennes sambo till flyget igen för att nästan direkt sedan åka till Hallstahammar för att gå på en lydnadskurs.

Jag har anmält mig och Gösta till Goldenklubbens träning i jaktlydnad men eftersom jag själv höll kurs igår kunde jag inte vara med då, så husse var stand in. Under drygt två timmar drillades förare och hundar i lydnadsträning och de kom hem lagom till att även min kurs var slut.

Så igår kväll blev det tidigt sänggående för samtliga och nu kommer dagen troligen att gå i ett långsammare tempo. Gösta har lagt sig att sova efter att ha fått frukost och det ser inte ut som om han vill bli störd!  😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.