Home » Katt » Irriterad katt och matberedare med bandage
Katten Tessan ligger i knäet

Irriterad katt och matberedare med bandage

Dagen började inte bra för Tessan, direkt efter frukost blev hon instoppad i kattburen och utburen till bilen. Högljutt protesterade hon sedan under bilresan för att inte tala om vad hon sedan tyckte om att komma till veterinären. Det var riktiga protester inifrån buren, ända tills vi fick komma in på ett rum. När jag lyfte ut henne ur buren så vände hon snabbt och försvann in i den igen för att sätta sig allra längst in i hörnet.

När veterinären sedan kom så tyckte hon att Tessan kunde få vara kvar i buren och att vi lyfte av locket/taket på den istället, men så fort det var borta så klev Tessan ut själv istället. Själva undersökningen gick förvånansvärt smidigt, hon hade inte alltför kraftiga protester. Däremot ville hon inte alls stå på vågen så där fick vi ideligen putta upp henne igen. Tillslut lyckades vi få en vikt, hon väger nu bara 2 kg mot de 3 kg hon vägde år 2010 när hon lades in akut på Strömsholm. Men veterinären konstaterade att hon är väldigt fin i pälsen för att vara en njursjuk katt.

Tessan har tydligen ont i bäckenet vilket kan förklara att hon hellre sätter sig utanför lådan när hon är bajsnödig. Trycket och smärtan gör med största sannolikhet att hon tycker att det är jobbigt att kliva över kanten till lådan då. När hon är kissnödig blir det inte lika stort tryck på bäckenet så då har hon inga problem med kanten. Veterinären tog en del prover på henne så får vi se vad resultatet blir, hon pratade om att ev. ge henne smärtlindrande men det är till nackdel för hennes njurar så vi får väl se.

När vi kom hem igen så råkade stackars Stina ut för Tessans dåliga humör så det var ett ordentligt fräsande dem emellan. Jag särade på dem flera gånger innan jag tillslut fick ge dem lite mat instängda i varsitt rum, då kunde de lugna ner sig igen.

Efter blodprovstagningen så fick Tessan ett litet bandage runt frambenet och när vi hade varit hemma en stund gick jag ut i köket- och gissa vad jag hittade där?! Tessans bandage i matberedaren!!! Hur den överhuvudtaget har lyckats hamna där övergår mitt förstånd eftersom Tessan aldrig ens brukar vara på köksbänken.

Matberedare med kattbandage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.