Home » Företagare » Jobb, jobb och lite hundträning
Golden retriever på strandkanten

Jobb, jobb och lite hundträning

Det har blivit rätt glest med inlägg i bloggen under en period men nu ska jag förhoppningsvis kunna skriva oftare igen. Det har under en period varit alldeles för mycket jobb vilket har fått mig att dra mig tillbaka så mycket som jag har kunnat. När jag blir stressad blir jag väldigt osocial och det går inte riktigt ihop med mitt arbete. Med stressen så triggas också min fibromyalgi igång ordentligt vilket inte direkt gör mig piggare.

I förra veckan avslutade jag mitt extrajobb vilket innebär att jag ”bara” jobbar med företaget igen. Men även där är det fullt upp, sex hundkurser i veckan samt flera större översättningar. Men jag ska också ta mig tid till att vara i trädgården, ta hand om alla plommon vi får (det är mängder!) och naturligtvis träna med Gösta. Det är avkoppling för mig och det behöver jag just nu! Dessutom ska jag läsa böcker igen, jag har några som ligger och väntar. I går kom dessutom en alldeles ny bok om katter, den kommer jag att recensera här i bloggen. Dessutom har jag några ex som jag kommer att lotta ut framöver! Så håll ögonen öppna så att du inte missar det!  😛

Gösta kräver sin mentala utmaning annars blir han helt odräglig, så även om det inte har blivit så mycket som både han och jag önskar så har vi gjort en del i iallafall. Jag har introducerat cykling för honom, det tror jag kan bli ett bra sätt för honom att få röra på sig. Än så länge har det bara blivit väldigt korta sträckor, dels är han otränad och dels är det fortfarande riktigt varmt på dagarna. Vi fortsätter med kantarellsök och apportering, båda med skiftande resultat. När han är för ivrig så blir det mest bus av alltihopa. 😉  Jag har också försökt jobba med inkallningen och den fungerar rätt bra om det inte finns något annat spännande. Men är vi i skogen så får han tok-fnatt och rusar runt som besatt och då stänger han öronen helt om något annat dyker upp (och det gör det allt som oftast!). Men som jag säger till mina kursdeltagare- ge inte upp! Det tar längre tid att träna in vissa saker…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*