Home » Hund » Kallt men våren är på väg
Vårbukett med blåsippor, vitsippor och vårlök

Kallt men våren är på väg

Då solen tittar fram blir det varmt, men tyvärr är det inte så ofta. Vi har det rätt blåsigt så även om termometern visar bortåt 10 grader så behövs vantarna ändå när man är ute. Men vitsipporna har iallafall slagit ut, så våren är på gång 😉 .

Jag väntar på att Astras allergivaccin, Artuvetrin ska komma så att jag kan börja ge henne sprutorna med pollenextrakt också. Hoppas att det hjälper! Just nu är hon skaplig i astman eftersom det är så pass kallt men hon letar efter grönt gräs att äta. Vi har upptäckt att det är ett sätt för henne att ”självmedicinera”. När hon har väldigt mycket slem i luftvägarna äter hon också mycket gräs för då spyr hon upp alltihop. När hon mår bättre är hon inte lika intensiv i sitt gräsletande.

Vi har också beställt ett recept på Bravecto, den nya tabletten mot fästingar. Det ska bli intressant att se om den är så bra som andra säger. Astra får alltid så vansinnigt mycket fästingar och i henne päls är det omöjligt att se allihopa. Det enda medel som har hjälpt riktigt bra var Scalibor, fästinghalsbandet, men det fick hon eksem av så det åkte av henne snabbt som sjutton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.