Home » Hund » Kantareller & veterinärbesök
Kantareller

Kantareller & veterinärbesök

Äntligen har kantarellerna tittat upp, i år bör det bli ett bra svampår med tanke på hur blött det är samtidigt som det ändå är hyfsat varmt.

Tyvärr är det inte bara kantarellerna som trivs, det gör även fästingarna. 🙁  Astra har i år fått Bravecto, tuggtabletten mot fästingar och den har verkligen gjort nytta. Fästingarna biter sig fast men dör omedelbart så att ingen smitta hinner överföras. Vi har hittat en del fästingar på henne men de har alla varit döda så de har varit lätta att pilla bort. Både jag och maken har hitintills fått en fästing var, men i går när vi kom in från en längre skogspromenad plockade jag bort 25 fästingar som kröp i pälsen på Astra. Jag vill inte tänka på hur många som följer med henne in och som sedan ramlar av i soffan eller sängen…

Astra har också varit på återbesök hos veterinären för kontroll av lungorna. ”Vår” veterinär råkade passera förbi receptionen precis när vi klev innanför dörren och eftersom det var gott om folk och hundar där så gav förstås Astra till ett ordentligt skall. Veterinären utbrast då glatt — ”Men vad roligt! Hon ser ju riktigt pigg ut, vilken skillnad mot tidigare!”.

Hon gjorde en allmän kontroll av henne och allt verkade bra. Hon sade också att det är vanligt att det fortfarande finns ärr kvar på lungorna i flera månader efter en så kraftig lunginflammation så hon tyckte att det var onödigt att röntga dem igen. Troligtvis beror den hosta som Astras fortfarande har, på gräspollen. De pollennivåerna har varit extremt höga under en period. Därför ska vi prova att ge henne ett antihistamin, Cetirizin. Men eftersom den medicinen kan göra att hon blir riktigt trött börjar vi med en liten provdos. Hittills efter två dagar kan vi bara konstatera att hon är piggare än någonsin!  😀 Men det kan ju också hänga ihop med att vädret är betydligt svalare igen.

Stina inspekterar höstens kursschema

Stina inspekterar höstens kursschema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.