Home » Katt » Katt orsakar kaos
Katten Piffi busar med mitt måttband

Katt orsakar kaos

De senaste månaderna har jag tillbringat större delen av min vakna tid framför datorn så det har varit väldigt skönt att inte behöva göra det idag. Visst har jag kollat lite mejl och bloggen ska skrivas men i övrigt har jag sysslat med helt andra saker.

Solen sken och det var 10-12 grader varmt ute även om det blåste rätt kallt. Men i trädgården var det skönt så lite praktiska vårsysslor fick det bli. Blommande primula Vi har en hörntomt vilket innebär att vi har tre sidor med gata eller cykelbana och de ska sopas med start kommande vecka. Därför började jag med att sopa ut gruset från kanterna så att sopmaskinen kommer åt och får med sig det mesta. Därefter räfsade jag löv och började rensa vissna växter i några av rabatterna. Det börjar titta upp lite växter här och var, till och med primulan har börjat blomma i ett soligt läge.

Sedan övergick jag till inomhusjobb istället. Yngste sonen och hans tjej fick tag på en lägenhet i höstas och den ligger i källarplanet på en 1920-tals villa, vilket innebär att de bara har källarfönster. Deras sovrum har fönster mot öster och söder (det vill säga morgonsol!) och dessutom har ägarna till huset sin ingång straxt bredvid det ena fönstret så de ville naturligtvis ha gardiner som går att dra för. Men det finns inga gardiner att köpa i den storleken och med betongväggar är det inte så lätt att sätta upp rullgardiner heller. Därför fick sonen som födelsedagspresent välja ett tyg och att jag skulle sy gardiner åt dem av det.

Jag har tidigare sytt rätt mycket, med tre barn så fanns det alltid behov av att laga eller sy om kläder. Då tyckte jag att det var roligt så jag sydde även en del nya kläder men numera kommer inte symaskinen fram så ofta. Så Piffi låg och tittade förundrat på mig när jag höll på att mäta upp tyget och hon följde varje liten rörelse jag gjorde. Rätt som det var tog hon ett skutt rakt på tyget som hängde ner från bordet och så snodde hon måttbandet i från mig! Jag lyckades rädda burken med knappnålar innan den också for i golvet men ett antal nålar spreds ut på bordet.

Måttbandet var jätteroligt att springa och jaga med och inte förrän jag tog fram ett påskägg av plast som de tidigare har snott ifrån påskriset var hon villig att lämna det ifrån sig! Efter en stunds oordning kunde jag återgå till gardinsömnaden igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*