Home » Katt » Kattbett är inte att leka med!
En vit Maine Coon katt
Blue

Kattbett är inte att leka med!

Om du blir biten av en katt ska du först göra rent såret ordentligt sedan bör du också ta kontakt med läkare för det är ofta som katten för med sig riktigt elaka bakterier. Även om det är en innekatt som biter dig kan du drabbas av en ordentlig infektion och ofta behövs antibiotika för att få ordning på det igen.

Jag blev biten av Piffi för flera år sedan då hon blev rejält skrämd och trots att jag var noga med att göra det ordentligt rent så svullnade handen upp rejält och det fick bli ett besök på vårdcentralen dagen efter. Det tog ett par dygn med antibiotika innan jag kunde använda handen som vanligt igen.

Denna gång är det sonen och sonhustrun som har råkat illa ut, eller snarare är det en av deras katter som har trasslat till det för sig. De har en Maine Coon-hane som är drygt ett år gammal, han är helt oemotståndligt charmig men så full av bus att det inte är klokt! 🙄  De var beredda på att han skulle vända upp och ner på deras liv redan när de skaffade honom men han har nog överträffat det mesta redan flera gånger om.

Häromnatten vaknade de av ett förskräckligt oväsen ifrån köket och naturligtvis var det Blue som lät. Eftersom han är född döv så hör han inte själv hur han låter, därför är han extra högljudd av sig. Men när de gick upp för att kolla vad han höll på med insåg de att han hade fastnat med ena tassen under spisen (han brukar putta in sina leksaker där). Han satt dessutom rejält fast så de fick plocka bort delar av spisen för att få loss katten samtidigt som han förstås var vettskrämd- stackar’n.

Efter ca 45 min fick de loss honom, Blues tass svullnade upp ordentligt och sonen hade fått flera rejäla bett så bägge två fick uppsöka djursjukhus respektive läkare. Sonen fick en antibiotikakur och Blue undersöktes ordentligt men som tur var hade han inte brutit något så han fick smärtlindrande.

Nu kommer de att sätta för någonting under spisen så att ingen katt kommer åt att stoppa in någon tass där igen! Frågan är bara vad han hittar på nästa gång?!  😉

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.