Home » Hund » Lunginflammation, återbesök
Röntgenbild på hunden Astras lungor

Lunginflammation, återbesök

I dag var det dags för Astras återbesök hos veterinären, dels för att kontrollera hennes utslag men också status på hennes lunginflammation.

Utslagen och eksemen har blivit mycket bättre. Visserligen har hon fortfarande en del kliande utslag men de flesta är torra nu och försvinner vart eftersom. Det är fortsatt badning och schamponering som gäller, men nu räcker det med 1-2 ggr/vecka. Viktigast är att se till att hon inte kliar så det blir ett infekterat sår någonstans.

Även lunginflammationen har gått tillbaka en hel del, riktigt läkt är den dock inte. Hon får fortfarande hostattacker ibland, men långt ifrån lika ofta som tidigare. Hon är rätt tung-andad men det hänger nog mer ihop med hennes astma, det är rätt typiskt för henne under våren – sommaren. Röntgenbilden ovan visar hur hennes lungor såg ut för ca 1 månad sedan, i dag var det stor skillnad (även för mig som lekman). Hon ska dock fortsätta äta antibiotika minst 1 vecka till, hon ska också få mer Ventoline (luftrörsvidgande) och Bisolvon (slemlösande) under denna tid. Visserligen skulle hon kanske behöva inhalera mer kortison för astmans skull, men det sätter ju också ner immunförsvaret så det får bli en avvägning där.

Hon är piggare rent allmänt, men blir fortare trött än tidigare. Vi märker att om hon har ansträngt sig en dag så är hon slöare i ett par dagar efteråt. I går var hon med på min hundmöteskurs, där hon både gick rätt långt och dessutom jobbade med de andra hundarna. I dag var det besök hos veterinären med bland annat röntgen, så nu kommer hon troligen att vara rätt trött även i morgon.

Men det känns sååå skönt att det är på väg åt rätt håll!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.