Home » Hund » Många hundar på kurs under årens lopp
En Bearded Collie som heter Zampo

Många hundar på kurs under årens lopp

Någon dag ska jag nog räkna hur många hundar som jag har haft på kurs under årens lopp, det är rätt många! Hur många ägare/förare jag har träffat kommer jag aldrig kunna räkna eftersom det ofta har varit flera i familjen med på varje hund.

Många hundar kommer jag ihåg, även om jag inte alltid minns namnen på dem. Lite värre är det med hundägarna, ofta känner jag igen personen men kan inte alltid koppla ihop dem med en hundkurs. Men får vi stå och prata en stund så brukar polletten oftast ramla ner.

Men några hundar och ägare har fastnat mer än andra av olika anledningar. De kanske har gått flera kurser, vi har sprungit på varandra i andra situationer eller så har hundens personlighet fastnat hos mig. Det kan ha varit ovanligt glada, stökiga eller väldigt rädda hundar.

En av dessa hundar är Zampo, en Bearded Collie som snart fyller 8 år. Jag kommer inte ihåg exakt hur gammal han var första gången han och hans matte gick på kurs hos mig, men han hade nog inte blivit 6 månader än. Under årens lopp har de återkommit på många kurser och vi har även sprungit på varandra på olika hundpromenader.  Zampo och jag har funnit varandra, han fullkomligt glömmer tid och rum så snart han får syn på mig och då är han plötsligt tillbaka till valpstadiet igen. Jag blir överöst med pussar och kramar och svansen går som en propeller på honom.

I kväll startade jag en Kontakt och vardagslydnad 2 och en av deltagarna är just Zampo med sin matte och dagmatte. Dagmatten har jag inte träffat tidigare och när hon såg hur han betedde sig mot mig undrade hon vad jag hade gjort med honom. För sååå glad hade hon aldrig sett honom trots att hon har haft honom en hel del.  😆

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.