Home » Hund » Mår Astra bättre? – Nja…
Närbild på en blöt hund

Mår Astra bättre? – Nja…

Vi bytte ju foder till Astra för att prova om det var något i det som utlöste hennes eksem men resultatet blev istället diarré. 😥  Vi var noga med att successivt byta från det gamla till det nya och det verkade ju fungera bra så vi köpte en säck på 10 kg, men det visade sig snart att när hon hade ätit det i några dagar så protesterade magen.

Vi höll ut i nästan 2 veckor men när avföringen bara blev lösare och lösare samtidigt som Astra blev slöare och slöare var det bara att börja ge henne av hennes gamla mat igen. Efter några dagar med den vanliga maten så var hon åter pigg och magen i form igen. Skönt tyckte vi, bortsett från att det slog upp några nya fläckar med eksem så ytterligare lite päls fick rakas bort. Men inte vet vi vad som hände, nu är hon plötsligt dålig i magen igen.  😥  Vi har fått lägga in en extra promenad sent på kvällen för att hon förhoppningsvis ska kunna hålla sig hela natten och t.o.m husse har fått inse att vi inte kan bjuda henne på något annat att äta. Hon får lite av sitt torrfoder uppdelat på rätt många mål per dag, bara för att få i sig lite. Annars är ju kokt fisk eller kyckling bra som skonkost men det är ju just det som vi vill undvika för hennes allergi. Vi får avvakta ett tag till så får vi se om det blir bättre, hon är i alla fall piggare nu än tidigare. Ja- inte är det lätt inte!

Vi har tidigare tyckt att det har gått rätt bra att hantera hennes allergi men efter pärsen i våras med lunginflammation och allergisk reaktion på antibiotikan verkar det som om hennes immunförsvar har helt gått överstyr. Hoppas att vi får ordning på det hela igen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.