Home » Ohundigt » Med allt hat visar sig också kärleken
Svenska flaggan

Med allt hat visar sig också kärleken

Det är hemskt med de terrorbrott som sker runt om i världen, oskyldiga personer drabbas av enstaka personers förvridna samhällssyn. Paris, Bryssel, Nice, London och nu också Stockholm. Överallt sitter anhöriga och hoppas på att få höra ett livstecken från sina nära och kära som kanske råkade befinna sig på fel plats vid fel tillfälle.

Jag är glad över att jag har fått positiva nyheter både när det gällde attacken i London och nu också den i Stockholm. Vi har vår dotter och hennes sambo boende i London och även om staden är stor så vet man ju aldrig var de råkade befinna sig just då det fruktansvärda hände. Nu var de tack och lov i en helt annan del av staden.

I Stockholm, inte alltför långt ifrån Hötorget bor min syster med familj samt hennes två vuxna barn som också bor på olika platser i centrala Stockholm. Nu visste jag att min syster och svåger var på väg på en utlandsresa men var hennes barn fanns hade jag ingen aning om. Efter några timmar fick vi dock besked att de var okej allihopa.

Maken som tidigare hade sin arbetsplats precis bredvid centralstationen i Stockholm jobbar numera i Sundbyberg. I fredags jobbade han dessutom hemifrån eftersom han hade kommit hem från en utlandsresa under torsdagen.

Tyvärr var det inte alla som fick det positiva besked de hade hoppats på- jag lider med dem.

Men all den solidaritet och medmänsklighet som folk visade varandra efteråt visar att det trots allt finns hopp. Människor erbjöd varandra skjuts, lät folk sova över eller få komma in på en kopp kaffe. Det visar att det faktiskt finns en kärlek som övervinner det hat som gärna sprider sig. Ju fler vi är som ler, skrattar och pratar med varandra, ju svårare har hatet att få fäste. Så även ett leende till någon på bussen eller en kopp kaffe med grannen har betydelse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.