Home » Hund » Mer apportering
Golden retrievern Gösta hämtar dummyn

Mer apportering

I söndags var jag och Gösta på apporteringskurs igen men vädergudarna var inte riktigt på vår sida. Ett par plusgrader och ihållande regn, modell kraftigare duggregn. Precis så där att man blir genomblöt och kall ända längst in på kroppen, trots regnkläder. Lunch och kaffepaus kunde dock tas inomhus i en kall lada, men den hade ju tak och väggar i alla fall! 😉

Vi tränade på stoppsignal bland annat med hjälp av externbelöning i form av en godisskål snett bakom hunden, det gick riktigt bra efter det första försöket då Gösta definitivt trodde att jag sa varsågod när jag kallade in honom… 😀  Men jag fick stopp på honom innan han kom fram till skålen och sedan förstod han snabbt att det gällde att springa mot mig först.

Sedan fick vi träna lydnad med störningar, inkallning och fotgående där Karin (vår instruktör) passande nog  drog fram en ”rävsvans” ur fickan precis när Gösta passerade henne! Det är ju hans absoluta favoritleksak som han fullkomligt slukar (ja… han äter bokstavligt upp dem!) och därför har vi hållit dem så långt borta från honom som möjligt. Så det kan nog var och en gissa hur det gick med den inkallningen och det fotgåendet! Nåja, det ska vara svårt om vi ska komma någonstans i träningen.

Var och en tränade vi sedan på inkallningen medan Karin gick runt och tittade på oss. Gösta hade varit duktig och kommit till mig flera gånger då hon kom förbi oss, så då hade han börjat tröttna lite vilket syntes på hans kroppsspråk. Karin tyckte då att vi skulle bryta och leka med varandra en stund istället, men resultatet blev nog inte riktigt som hon hade tänkt sig! Gösta fick ett riktigt ”tok-ryck” och sprang runt, runt i inhägnaden innan han plötsligt såg att en annan matte ju hade roliga vantar som han kunde försöka få tag på! När inte det gick så fortsatte han i rasande fart bort till en annan Golden-ägare och snodde deras dummy! I det läget kände jag att det inte ens var lönt att försöka kalla in honom innan Karin fick stopp på honom, men då kom han som ett spjut tillbaka till mig med en glad uppsyn.

Efter den lilla fadäsen så fick han ha långlinan släpande efter sig då han skickades ut på ett par sök- som han faktiskt klarade riktigt snyggt! Nu får vi fokusera på att träna mer med störningar.

Elisabeth med Gösta, golden retriever väntar på att skickas på sök

Jag väntar på att kunna skicka ut Gösta på ett sök

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.