Home » Film » Mer bus än träning
Golden retrievern Gösta busar med en låda

Mer bus än träning

Varje gång vi har varit och handlat är Gösta i farten och vill bära in varorna från hallen till köket. Men han är ju inte riktigt så försiktig som man kan önska så det gäller att någon av oss är med och väljer vilka varor som han får bära på. Skulle han få ta en ring falukorv så tror jag att det blir svårt att få den i ätbart skick hela vägen. Han har bitit hål på några saker, bland annat en burk med kvarg, det blev rätt kladdigt kan jag säga…  😐 Någon gång ska jag försöka hinna med att filma honom när han springer fram och tillbaka med grejer.

I dag tänkte jag därför börja träna honom på att ”städa”, dvs plocka upp sina leksaker och lägga dem i en plastlåda. Det kommer nog att bli ett litet projekt för idag blev det mest bara bus istället.

Jag började med att klicka honom för att han stoppade ner huvudet i lådan. Efter ett par gånger så var lådan roligare att leka med så då fick jag ändra taktik.

Vi tog då lite hjälp av husse, eftersom Gösta är van vid att hämta saker hos den ena och sedan lämna till den andra så tänkte jag prova att han faktiskt får gå med leksaken mellan oss. Det gick bättre, bortsett från lite bus och grävande i lådan.  😉

Fortsättning lär följa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.