Home » Hund » Mer störningsträning
Golden retrievern Gösta letar efter sin boll i snön

Mer störningsträning

Oj, vad snö vi fick på en gång! Gösta fick tokfnatt igår kväll när vi kom ut och han skuttade för fullt i snön. Så idag fick han ha långlinan på sig när vi gick i skogen vilket han uppskattade. Då kan han ta större svängar och passa på att nosa in andra områden också. Vi har kommit på att det fungerar bättre att han har spårselen på sig när han har långlinan för då trasslar han inte in sig så lätt i den. Spårselen har en ögla på ryggen där vi fäster linan så då löper den ofta längs hans rygg till skillnad mot om vi fäster den i halsbandet eller i VGWselen. I de senare fallen hamnar oftast linan under magen och snor sig snart runt benen på honom.

Vi träffade också lilla Shanti för första gången, det är en 10 veckor gammal Eurasier som har flyttat in hos familjen som hade Melissa tidigare. Melissa blev sjuk i höstas och fick somna in för gott. Gösta tyckte nog att han var allt bra valpig men efter en stund kunde han kanske tänka sig att busa litegrann. Vi får se någon dag då vi kan släppa dem i trädgården hur det fungerar.

Jag har tränat Gösta sedan han kom till oss att inte bry sig om hararna som skuttar runt på vårt område. Jag har belönat honom då han har sett en hare men innan han har gjort något försök att springa efter. Jag har också blåst inkallningssignalen och belönat med extra gott godis när han har kommit till mig. Det har gjort att han numera bara stannar och tittar på hararna utan att försöka ge sig efter. Jag vet ju inte om det skulle fungera helt klockrent om han skulle vara lös men jag tror att de skulle gå i de flesta fallen.

Vi har inte bara harar här, det är också gott om rådjur som rör sig mellan skogsområdena och villaträdgårdarna. Nu på vintern håller de sig ofta i närheten av trädgårdarna och nästan varje kväll så ser vi minst två-tre stycken. Nu har även Gösta börjat upptäcka dem och tycker att de allt är lite spännande så därför börjar jag med att träna honom på samma sätt som med hararna. Belöna med riktigt gott godis så länge som han är kvar hos mig, förhoppningsvis kan jag minska intresset för dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.