Home » Hund » Miljöträning och 1-årig ”valp”
Elisabeth miljötränar golden retrievern Gösta

Miljöträning och 1-årig ”valp”

Att skaffa en omplaceringshund är inte alltid så lätt som man kan tro. Naturligtvis beror det mycket på hur hunden har haft det tidigare men du bör vara medveten om att du behöver lägga ner en hel del extra tid på hunden den första perioden.

För hunden är det en stor omställning att lämna sin väl invanda miljö och plötsligt hamna hos någon annan. Så även om hunden har varit rumsren och kunnat lämnats ensam hemma i sitt gamla hem kan du behöva börja från början med de delarna igen. Sedan går det oftast ganska snabbt för hunden att lära sig det igen men var lyhörd för hur hunden upplever sin nya tillvaro.

Gösta som har bott på kennel i hela sitt 1-åriga liv är van att vara mycket i rastgården vilket har gjort att han aldrig har lärt sig några rutiner när det gäller att uträtta sina behov. Han har heller aldrig varit ensam, har inte hans ägare varit där så har han alltid haft sina hundkompisar. Så för oss blir det som att ha en valp igen när det gäller de bitarna. Vi går ut med honom åtskilliga gånger per dygn för att så småningom kunna få in en vana i när det är dags. Likadant kommer det att bli med ensamhetsträningen, det får bli korta stunder nu och då när vi går in i ett annat rum, går ut till soptunnan osv.

I dag har han fått mycket miljöträning, att flytta från landet till en stad är en stor omställning. Men han har inte visat några rädslor, han är mest nyfiken på allt som händer. Vi tog en promenad till andra sidan med alla affärer och där passade vi på att passivitetsträna lite. Vi satte oss på gräsmattan och tittade på alla bilar, mopeder och cyklister. Dessutom fick han gå med in i djuraffären eftersom vi skulle passa på att väga honom, 31,3 kg visade vågen. Att vara i djuraffären är ju alltid spännande, det tyckte även Astra. Där finns ju så mycket att nosa på!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.