Home » Hund » Miljöträningen fortsätter
Golden retrievern Gösta tittar förundrat på hästarna

Miljöträningen fortsätter

Göstas miljöträning har avstannat lite i och med att vi blev sjuka. Samtidigt är det också bra träning att kunna vara passiv och det har han ju fått träna på istället.  😉

I dag fick han i alla fall följa med mig när jag skulle åka iväg med några beställningar och då passade vi på att åka till Vallby friluftsmuseum. Det är en liten oas i Västerås och den ligger inte så långt ifrån oss heller. Gösta tyckte att det var spännande att hamna på en ny plats med mååånga dofter av andra hundar. Han nosade överallt och kom ändå på att han nog hade missat någon fläck en bit bort så att han var tvungen att gå tillbaka igen för att kontrollera den.

Plötsligt bytte han fokus! Nosen höjdes upp i skyn och han vädrade för fullt. Jag visste ju vad han hade fått korn på men han var uppenbart inte alls med på vad det var som luktade. Han fortsatte några steg till framåt, fortfarande med nosen i vädret innan han plötsligt tvärstannade! Han hade fått syn på hästarna  😛 . VAD var det för konstiga djur???? Han visste inte om han skulle våga gå lite närmare eller inte, de rörde ju på sig och en av dem frustade också! Jag gick lite närmare staketet och då vågade han också följa efter mig och sedan satt vi där en bra stund och tittade på när hästarna åt.

Efter det var det inte lika konstigt att det fanns både grisar och getter. Han hade en sund inställning att först avvakta lite för att se vad det kunde vara innan han gick fram till staketen. Det finns mycket spännande här i världen att upptäcka!

Hund tittar på en gris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*