Home » Hund » Minisemester och hostande hund (igen!)
Rött hus i Dalarna med vita knutar

Minisemester och hostande hund (igen!)

Vi passade på att ta en minisemester, maken och jag innan vardagen tog vid igen. Eftersom vi inte bor så långt ifrån Dalarna har det blivit ett perfekt utflyktsmål om vi vill komma iväg bara för någon dag eller två.

Denna gång bokade vi hotell i Tällberg, ett mysigt ställe med många små trähus utspridda i en stor trädgård. Eftersom vi hade Astra med oss tog vi ett lite större rum, som på plats visade sig vara två små rum.  😛  Vi hade fått hörnet av ett av småhusen, så vi hade sovrum och ett litet allrum med bäddsoffa och öppen spis (!). Nu var det varmt ändå, men på vintern är det säkert mysigt att bo där och elda i spisen. Astra var nöjd med att få en soffa att ligga i även om hon växlade om med att sova på golvet nedanför vår säng också. Naturligtvis hade vi med oss en filt att lägga i soffan först, för att underlätta för städpersonalen.

Dalarna är ett vackert landskap och nu visade det sig från sin bästa sida med sol och ca 20-22 grader på dagarna. Vi åkte runt Siljan med små avstickare här och där, vilket Astra uppskattade. Men något bad i Rättvik ville hon inte vara med om, fast hon var rejält varm och törstig. Det fanns andra hundar på stranden vilket jag tror störde henne, hon känner sig mer utlämnad i vattnet än annars. Med lite milt tvång fick jag henne att doppa tassarna åtminstone. Något att dricka skulle hon absolut INTE ha, inte ens när vi kom till bilen igen. Men efter att ha åkt iväg och stannat på en enslig skogsväg ner mot Siljan då passade det henne att dricka och då drack hon desto mer!

Hund väntar på att få smaka på picknickmaten

Astra väntar på att få smaka på picknick-maten

Tyvärr har hon börjat hosta mer igen, i går blev det därför en ny vända till veterinären. Blodvärdena var bra så hon har ingen infektion i kroppen och röntgen av lungorna visade att lunginflammationen i princip hade läkt ut. Däremot har hon kroniska skador på lungvävnaden så åldern i kombination med värme och gräspollen gör att hon har jobbigare att andas. Därför satte veterinären in kortisontabletter också, utöver allergimedicinen som hon redan får. Men kortisondosen ska trappas ner rätt snabbt för att hon inte ska äta mer än absolut nödvändigt. Hoppas att det underlättar för henne!

Nu har semestern tagit slut för denna gång, höstens första hundkurs startar i kväll- en Kontakt och vardagslydnad 2 med flera gamla bekanta hundar och hundägare, men även några nya att lära känna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.