Home » Ohundigt » Möte med en älg på väg till en begravning
Rosa blommor, typ fetknopp

Möte med en älg på väg till en begravning

Livet är oförutsägbart ibland, vi tror att vi kan planera morgondagen men vi vet inte vad som händer på väg dit…

I midsommarhelgen dog en av våra grannar, en dryg månad tidigare hade vi suttit tillsammans på ett styrelsemöte och diskuterat samfällighetens framtida göromål. Hans begravning var för två veckor sedan och jag var där tillsammans med ytterligare en granne.

I förra veckan ringde min mamma och berättade att en av deras mycket goda vänner sedan många år tillbaka hade dött. Hon frågade om jag hade möjlighet att åka med henne på begravningen som skulle ske i Vingåker. Så för andra gången på två veckor, var jag i dag återigen på en begravning. På minnesstunden efteråt berättade änkan att de så sent som för tre veckor sedan hade bokat en resa tillsammans som skulle ske i september, en resa som nu inte kan bli av.

Men ändå hade vi tur med oss idag, mamma och jag. På väg till Vingåker passerar man många stora skogsområden och jag vet att det brukar finnas gott om vilt så jag var uppmärksam. På en 90-sträcka ser jag plötsligt något i ögonvrån, sekunden efteråt kommer en älg i full fart ut på vägen från vänster dikeskant. Jag ställer mig på bromsen och hinner få ner farten tillräckligt för att älgen ska kunna passera framför oss med ca 10-15 meter!

Så- ta hand om varandra, både människor och djur, vi vet inte hur lång tid vi har på oss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.