Home » Hund » Nya eksem och ännu mindre päls
Hund med stora eksem

Nya eksem och ännu mindre päls

Varje kväll gör jag rent Astras eksem och smörjer in dem med hydrokortison. Då passar jag också på att känna igenom hela hennes päls för att kolla att det inte har kommit några nya sår. Nu har det varit lugnt ett litet tag, det har spruckit upp lite i ett par gamla fläckar men så i går hittade jag några nya ställen.  🙁  Tidigare i dag kände jag ytterligare några fläckar när jag klappade henne, så i kväll tog jag fram rakapparaten för att raka bort pälsen runt dem och då insåg jag att hon har fått massor av utslag!

Så nu är det mesta av pälsen på hennes högra sida borta, stora delar av ryggen och bak på ena låret har jag tagit tidigare samt en handfull fläckar på hennes vänstra sida. 🙁  Nu blir det definitivt täcke på varje gång vi går ut!

En del av utslagen på hennes högra sida

En del av utslagen på hennes högra sida

Vi har sett att hon har bitit på ett par ställen och kliar sig gör hon lite grann men inte i den omfattning som hon har utslag! Jag tycker så synd om henne… Det blir väl ett telefonsamtal till veterinären i morgon.

I dag har hon bara fått av det nya allergifodret, så vi får se vad magen säger om det. Än så länge verkar det lovande. Frågan är om det var tillbakagången till det gamla fodret som utlöste eksemen denna gång? Just nu är hon dessutom vansinnigt hungrig, till den grad att hon gärna äter av fodret istället för träningsgodis (!) så vi tänker faktiskt försöka hålla bara det ett tag nu.

2 comments

 1. Hej!
  Jeg ville lige høre om i fandt ud af hvad præcis der resulterede i dette udslæt efter at have snakket med dyrelæge? Min hund er begyndt at få noget der ser præcis ud som dit billede, er rigtig bekymret.
  Håber din hund har fået det bedre! Vh julie

  • Hej!
   Ja, veterinären hittade psedumonas-bakterier i såren. Vad det var som utlöste det hela vet vi inte men troligen var hennes immunförsvar väldigt dåligt efter den kraftiga lunginflammationen hon hade några månader tidigare.
   Tyvärr fick vi ta beslutet att låta henne somna in då det tillslut blev för jobbigt för hennes redan dåliga lungor att hantera alla mediciner. 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.