Home » Katt » Nytt veterinärbesök igen
Katt tittar upp ur en ICA-kasse

Nytt veterinärbesök igen

Det fick bli ett nytt besök hos veterinären igen med Tessan eftersom hon har fått flera stora sår på huvudet och under hakan. Det börjar kännas lite väl tufft just nu med sjuka djur och vätskande sår.  😥

Denna gång kände hon sig betydligt säkrare så medan vi väntade på svar på bakterieproverna så knallade hon runt i mottagningsrummet och kikade ut på allt som hände utanför. Men tillslut tyckte hon att det blev lite tråkigt så hon protesterade och försökte ta sig ut genom dörren.

En väldigt ovanlig biverkning av tabletterna Felimazole som hon har fått för sköldkörteln, är tydligen sår på huvudet. Det visade sig också vara mycket allergiska celler i provet som togs så med största sannolikhet är det en läkemedelsbiverkning hon har råkat ut för. Det fanns också lite bakterier men det bästa är om vi inte behöver ge henne någon antibiotika uppe på allt annat, så vi kommer istället att vara noga med att tvätta rent såren.

Så nu är vi tillbaka på daglig sårtvätt igen, precis som på Astra innan jul men vi får hoppas att det går bättre denna gång. Tessan kommer heller inte att få några fler tabletter innan allt har läkt ordentligt så får vi se sedan om vi ändå kan ge henne Felimazole varannan dag. Risken är ju förstås också att sköldkörtelhormonerna stiger i höjden igen innan vi kan behandla det.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.