Home » Hund » Nytt veterinärbesök
Matte- här är dörren, vi smiter innan någon kommer!

Nytt veterinärbesök

Suck- just nu känns det rätt tungt med Astras alla besvär. Förra veckan konstaterade veterinären att hon hade en rejäl lunginflammation och dessutom hade hon några eksem som inte riktigt hade läkt. Därför fick hon en typ av antibiotika som skulle vara bra mot både lunginflammationen och huden. Vi skulle dock vara lite uppmärksamma på att hennes mage klarade av medicinen då den tidigare har reagerat mot andra typer av mediciner. Magen verkade klara det bra- skönt tyckte vi och fortsatte att ge henne tabletterna. Men eksemet läkte inte, dessutom började det att slå upp nya sår lite här och var på henne i allt raskare takt.

Så idag blev det en ny vända till veterinären som omedelbart beordrade stopp på antibiotikan. Astra har troligen fått en allergisk reaktion på medicinen och är nu alldeles full av små, vätskande sår i hela pälsen.  Skulle vi raka av henne pälsen skulle hon vara alldeles prickig av alla sår, stackars henne! Proverna visade ingen bakterietillväxt, tack och lov! Men det blir ett byte till en annan antibiotika samt att hon måste badas varje dag med ett speciellt bakteriedödande schampo (JIPPI- eller nåt… 🙁 ). Dessutom ska schampot sitta i 15 minuter innan det får sköljas bort och under tiden måste hon lindas in i badlakan för att hållas varm- jaha ja… det är ju lätt att säga. Hon ska också fönas torr efteråt, vilket väl kommer ta en timme eller så, dvs. om hon står still… annars tar det ännu längre tid. Hrrmmm…. jag känner på mig att jag inte kommer att vara populär den närmaste tiden.

Uppföljning är inbokad, telefontid med veterinären på fredag samt återbesök på måndag om inget annat inträffar. Hoppas att det ger sig nu, för hon har det jobbigt med både andning, hosta och klåda.

Stackar'n! Hon blev helt slut efter undersökningen.

Stackar’n! Hon blev helt slut efter undersökningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.