Home » Hund » Provat sök i vattnet
Hund apporterar leksak i vattnet

Provat sök i vattnet

Vi har kört en hel del sökövningar med Gösta under denna första vecka, han tycker att det är så roligt! Han springer och letar och letar innan han glatt kommer tillbaka med leksaken. Hittills har vi bara gjort det på skoj, det märks att han behöver träna på att bli mer noggrann i sitt sök, just nu far han runt, runt tills han nästan råkar springa på det vi har lagt ut. Han har heller ingen direkt koll på riktningsvisning, jag kan peka rakt ut och han svänger direkt åt det andra hållet så det kommer vi att behöva träna mer på. Dessutom tuggar han ju på apporten, men det visste vi ju redan, det var anledningen till att han inte fick gå i avel. Men han har ju bara varit hos oss i en vecka så det är tillräckligt mycket nytt för honom att lära sig ändå.

I dag åkte vi ner till Mälaren där vi först tog en promenad för att rasta av honom. Vi mötte en av mina tidigare kursdeltagare med sin hund och vi stod och pratade en stund. Gösta stod bara där och tittade på oss och den andra hunden. När den andra hunden morrade lite och markerade att han var lite obekväm med situationen vände Gösta bort huvudet lite för att ge den andra lite mer utrymme.  😉

Sedan lät vi Gösta göra lite sök både på land och i vattnet. På land gick det så där, han var lite ofokuserad eftersom det var en tjej som tränande en annan hund längre bort. Eftersom vi ännu inte litar på att han kommer på en inkallning fick han ha långlinan på sig och han var lite seg de första gångerna jag visslade, men sedan släppte det och han kom i full fart.

I vattnet piggnade han till ordentligt och där märktes det tydligt att han tyckte att det var jätteroligt. Vi behöver dock skaffa oss riktiga dummies att träna med, nu blir det lite konstigt att söka samma saker som vi leker med.

Nu har han somnat på golvet nedanför mig efter att ha tuggat i sig ett stort tuggben- det har varit en jobbig dag tror jag! 😀

Katterna accepterar honom mer och mer, Piffi är numera nere på golvet större delen av dagen och på natten ligger hon och sover i gästrummet eller i soffan. Stina är fortfarande lite mer osäker men hon har faktiskt ätit sin mat i närheten av Gösta några gånger utan problem, så det kommer. Vi har ju också koll på att han inte jagar dem vilket gör att de snart inser att han inte är ett hot.

Tessans sår har läkt och i samråd med veterinären gör vi ett nytt försök med hennes medicin, men denna gång bara varannan dag. Inte helt optimalt- men fungerar det så är det bra. Vi kommer nu också att behöva ha stenkoll på om det blossar upp nya sår och direkt smörja med kortisonsalva så kanske vi får ha henne med ett litet tag till.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.