Home » Hund » Regn, regn och regn & hundkursen fick flytta inomhus
Golden Retriever tränar sitt på hundkurs
Ajax sitter kvar trots att matte slänger köttbullar över huvudet

Regn, regn och regn & hundkursen fick flytta inomhus

I dag var det ännu sämre väder än förra torsdagen då jag fick ställa in hundkursen, det har regnat (och tidvis snöat ) hela dagen och det är inte många plusgrader. Ett kurstillfälle kan vi ta igen men två är svårt, speciellt eftersom denna kurs är 1,5 timme lång.

Men det löste sig, lokalen som jag hyr ibland var ledig och vi kunde flytta in i värmen. Den är i minsta laget för den här typen av hundkurs men jag stuvade om i programmet så vi gjorde de övningar som fungerade inomhus. Det blir svårt för hundägarna att lyckas hålla kontakten med sina hundar när de andra är så pass nära men alla jobbade på jättebra.

Casper tränar på att sitta kvar trots att matte drar i kopplet

Casper tränar på att sitta kvar trots att matte drar i kopplet

Swea lär sig att gå bakom matte

Swea lär sig att gå bakom matte

Samtidigt kunde vi dra nytta av att vara i en lokal, när vi tränade på att hundarna skulle gå bakom föraren kunde vi bygga en smal gång med hjälp av stolar och bord som vi lade ner. Det blev dessutom en bra extra träning för Swea som tycker att alla nya saker är väldigt läskiga.

Zampo blev så trött att han tillslut lade sig ner och vägrade fortsätta och Ajaxs ögon började nästan gå i kors på slutet så de kommer nog att sova gott i natt. Sedan fick jag träffa Caspers nya ”lillebror”, en 11 veckor gammal springer spaniel och han var så söt! 😆  Han kommer dessutom att gå på min valpkurs tillsammans med sin kullsyster, så då får jag träffa båda två.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.