Home » Film » Så här tränar du hunden att klippa klorna
Kloklippning av hund

Så här tränar du hunden att klippa klorna

För många hundar är det otäckt när någon håller fast deras tassar, de protesterar genom att morra och nafsa efter ägarens händer. Om du har en sådan hund, hur bär du dig åt med kloklippningen?

Det finns olika sätt att lösa problemet.

Ett sätt är att du och en medhjälpare håller fast hunden och klipper i alla fall. Kanske t.o.m att hunden får en munkorg på sig under tiden. Nackdelen med denna metod är att det ofta blir kamp och frustration för alla parter även om du lyckas få klorna klippta. Måste du bråka med hunden varje gång så tappar hunden snart förtroendet för dig och du drar dig för att klippa klorna så ofta som det skulle behövas.

En annan variant är att du lämnar in hunden till veterinären eller en hundtrimmare som klipper klorna åt dig. Du slipper konfrontationen men vet du hur de beter sig med din hund? Förhoppningsvis använder de inte ovanstående metod, men det förekommer.

Vissa hundar kan acceptera att du filar klorna istället och då är det naturligtvis ett alternativ. Andra hundar kan tycka att det är skillnad på olika kloklippare och många hundar tycks reagera på klick-ljudet som blir då du klipper. Prova då med en annan typ av kloklippare.

Jag hittade också en riktigt bra video som Dr Sophia Yin har gjort där de lär hunden att varje gång assistenten rör vid tassarna så får hunden godis. Har du en hund som inte tycker om att få klorna klippta så tycker jag att du ska prova detta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.