Home » Hund » Snabb reaktionsförmåga
Blommande Azalea

Snabb reaktionsförmåga

Astra mår allt bättre, i natt vaknade jag inte av att hon fick någon hostattack så hon har nog sovit bra hela natten. Hon är också piggare när vi är ute, så vi börjar öka på promenaderna igen. Men än så länge vill hon gå längre än vad hon egentligen orkar, så det gäller att vända av hemåt innan hon kroknar alldeles.

Hennes eksem kliar och tyvärr sammanfaller det med att hon börjar fälla päls också. Nu ska all underull lossna och falla av och det brukar klia en hel del samtidigt som eksemet irriterar henne. Men jag har återupptagit hennes duschningar med specialschampot igen, det blev ju inga sådana när hon var inlagd. Så jag hoppas att vi får ordning på det också.

Nu har vi fått bakslag i hundmöten igen, vilket är förståeligt när hon inte mår bra. Därför försöker jag gå åt sidan så mycket som möjligt då jag ser att andra hundar närmar sig, men det är inte alltid så lätt. Om man ska försöka hitta något positivt i det hela är att hon oftast får en rejäl hostattack efter att ha skällt ut hunden och har då fått upp rejäla slemklumpar. Så jag får väl försöka se det som en positiv rensning av lungorna 😉  .

Dagens lunchpromenad höll på att sluta riktigt illa. Vi gick på en smal stig tvärs över ett gärde och Astra gick precis framför mig. Rätt som det var fick jag syn på en huggorm precis där hon var på väg att sätta ner tassen! Antagligen reagerade jag exakt samtidigt som ormen, för jag hann se hur den reste huvudet rakt emot henne innan jag snabbt som attan drog henne tillbaka. Hon vände sig förvånat om och undrade säkerligen varför jag gjorde så, medan jag såg att ormen ringlade iväg ut i gräset. Puh! Ett huggormsbett nu när hon redan har nedsatt hälsa är inte vad vi vill ha.

Vädret börjar bli lite varmare även om det fortfarande blåser ordentligt. Jag tog en liten sväng i trädgården i dag, det gäller att hinna med att njuta av blommorna.  😉  Grannen berättade att de hade sett en man som ivrigt fotograferade våra azaleor, men jag förstår honom för de är vackra. De har en så intensivt orange färg mot den vita väggen och den gröna växtligheten runt om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.