Home » Hund » Sol, sommar och bad- nja kanske bara delvis
Golden retrievern Gösta badar bland isflaken

Sol, sommar och bad- nja kanske bara delvis

Matte och jag gjorde en liten utflykt idag. Nja, det blev ju bara till Lögarängen så det var ju inte så långt bort men det är alltid lika intressant varje gång jag kommer dit. Det finns ju sååå mycket att nosa på och matte förstår inte alls att jag bara MÅSTE kolla av alla fläckar, även dem som vi redan har passerat.  😉

Vi såg flera hundar som var ute med sina förare och matte passade på att träna lite med mig att vi ska kunna passera en annan hund utan att jag behöver hälsa. Jag vill gärna stanna och kolla in den andra lite extra men matte vill inte att jag gör det på varje hund vi ser. Hrrmm där har vi nog lite olika åsikt.  😕

Men rätt som det var när jag stod och gjorde mina behov så kom det en annan hund upp bakom ryggen på mig. Den föraren tyckte tydligen att det var helt okej att bara låta sin hund gå rakt fram och nosa på mig. Matte sa lite vänligt till honom att det kanske inte alltid är en så god idé när han inte vet hur den andra hunden reagerar, men han tyckte bara att ”det brukar hundarna lösa själva”. Matte påpekade att han hade nog inte velat att hennes tidigare hund Astra skulle lösa det problemet på egen hand…

När vi sedan passerade över en liten bro såg jag att det var fullt av änder i vattnet nedanför och då var jag ju bara tvungen att stanna och titta på dem! Men smart som jag är, kom jag ju på att om jag fortsatte över bron så gick det att svänga ner till vattnet. Och- det var ju faktiskt vatten där- inte bara en massa is! Änderna simmade ju i vattnet så då kunde jag ju inte vara sämre! Jag klev helt enkelt i jag också och klev ut så långt som mitt koppel räckte. Det var skönt att få bada igen, senaste gången var ju på nyårsaftonen.

Golden retrievern Gösta badar i mars

Men matte blev inte riktigt lika glad när jag kom upp eftersom jag skakade av mig allt vatten på henne! 😛  Så nu har sommaren börjat! Hoppas jag….

//Gösta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.